tirsdag 15. september 2015

Antibiotika halsbetennelse

Ved halsbetennelse som skyldes gruppe A-streptokokker behandler man i de fleste tilfeller med antibiotika i dager. Akutt halsbetennelse skyldes i de fleste tilfeller et luftveisvirus. Halsbetennelse med streptokokker er en betennelse i hals og svelg.

Det er en selvhelbredende infeksjon som ikke skal behandles med antibiotika, og som . Leger anbefaler vanligvis antibiotika mot halsbetennelse forårsaket av streptokokker. Dersom legen er i tvil kan han gjøre en hurtigtest som gir svaret i løpet av . Kald drikke og is kan virke lindrende på sår hals. Halsbetennelse går normalt over av seg selv i løpet av en uke, men det kan være nødvendig med antibiotika for . Her er lista over symptomene ved halsbetennelse. Baktriell halsbetennelse kureres med antibiotika. Og det er ikke alltid antibiotika som er . Sår hals er en vanlig tilstand som ofte opptrer som del av et annet sykdomsbilde, som for eksempel vanlig forkjølelse.


Halsbetennelse (tonsilitis acuta eller pharyngitis acuta) er en infeksjon i mandlene. Halsbetennelse som skyldes virus, kan ikke behandles med antibiotika. Det er ikke uvanlig at halsbetennelse, som er forårsaket av streptokokker, sprer seg blant skole- og barnehagebarn.


I de fleste tilfeller anbefales antibiotika.

Har ikke hatt halsbetennelse på iallfall år, så spør her ;). Mine halsbetennelser går betydelig raskere over med antibiotika enn uten, så jeg .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg