tirsdag 8. september 2015

Artrose

Artrose er den vanligste og mest utbredte revmatiske leddsykdommen. Artrose kan forekomme i enkelt-led eller påvirke flere . Artrose er den medisinske betegnelsen på slitasjegikt eller forkalkningsgikt i ledd.

Det kalles også en degenerativ leddlidelse, og det er spesielt . Artrose er en kronisk leddsykdom som tiltar med tiden. Den starter med tap av brusken som dekker og beskytter beinendene som møtes i leddet. Artrose kan gjøre leddene stive og smertefulle.

Selv om det ikke finnes noen kur for artrose, finnes det behandling som kan lette artroseplagene. ARtrose er et problem som rammer tusenvis av nordmenn, særlig eldre personer. Ved artrose er symptomene gradvis utvikling av smerte og stivhet i leddene.


Artrose, også kalt osteoartrose, degenerativ lidelse, spondylose eller slitasjegikt. Lidelsen rammer primært leddbrusken (mellomvirvelskiven). Artrose er ikke en systemisk bindevevssykdom, men leddsymptomene kan i blant ligne de betennelsesaktige leddsykdommene ved leddgikt (RA), . Artrose, også kalt degenerativ leddgikt, er den vanligste revmatiske sykdommen, og forekommer oftest i hofter, knær og fingre.


For ti år siden fikk jeg besøk av en pasient med store plager fra artrose i det ene kneet. Han hadde tatt røntgenbilde av kneet og fått vurdering .

Artrose (slitasjegikt) kan gi smerter og stivhet i leddene. Dette kan føre til at hverdagslige gjøremål, som å reise seg fra sengen om morgenen, skjære brød eller . Artrose rammer rundt halvparten av oss i løpet av livet. Da jeg fikk påvist sykdommen, hadde jeg så uendelig vondt i . Tema: Muskel- og skjelettlidelser - Artrose er sykdom i et synovialt ledd. Artrose (slitasjegikt) er den vanligste revmatiske leddsykdommen hos voksne over år. Forekomsten øker med stigende alder og flere enn av alle over . Artrose (lat. osteoarthrosis) eller slitasjegikt er en sykelig tilstand i ledd i virvelsøylen og i . Behandling mot artrose, slitasjegikt, er både medisiner og kirurgi.


Artrose vil som regel forverres med tiden, og kan hos noen være en smertefull . Leddsykdommer havner i toppen over årsaker til uførhet i løpet av levetiden, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Forekomsten øker kraftig med stigende alder, og mer enn halvparten . Artrose kan oppstå i alle led men vanligst i ledd som er utsatt for stor belastning, og ofte ligger en feilstilling til grunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg