fredag 25. september 2015

Symptomer aids

Aids er diagnosen som brukes ved langtkommet hiv-infeksjon. Les om symptomer, forebygging og det å leve med hiv.

Tidlige symptomer på hiv-infeksjon; Sene symptomer på aids; Vil du vite mer? Etter det kan det gå minst år før symptomer dukker opp igjen. Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om hiv og aids, hvordan det smitter, hvordan man kan beskytte seg.


Gå til Symptomer og forløp - Primærinfeksjon (akutt hivinfeksjon): Symptomer kan hos 50- av de smittede opptre 2-uker etter smittetidspunkt.

Gjennomsnittet dekker over store forskjeller, da noen smittede utvikler aids allerede 2-år etter smitten, mens andre (et fåtall) er uten symptomer selv år etter . Hiv-infeksjon kan utvikle seg videre til aids, en livstruende sykdom som karakteriseres av immundefekter, stadige infeksjoner, utvikling av kreft og symptomer fra . Men selv om man ikke har symptomer, kan man fortsatt smitte andre. AIDS er en sykelig tilstand som oppstår fordi HIV-virus har ødelagt så mange . Det finnes flere stadier av symptomer etter smitte med hiv. Sykdommen utvikler seg mot aids selv om man ikke har noen symptomer på hiv. Denne samlingen av symptomer og tegn er referert til som AIDS - related complex (ARC), og er ansett som en prodrome eller forløperen til . Uten behandling vil hiv etterhvert utvikle seg til aids.


I Norge finnes effektiv behandling som hindrer utvikling av aids.

Det er vanlig å dele inn hiv-infeksjonen i fire faser ut fra symptomer og tegn . De vanligste symptomene er feber, svelgsmerter og hovne lymfeknuter. Ikke alle er enige i den vedtatte sannheten om at det er hiv-viruset som leder til aids. Aids er en tilstan der opstår, fordi hiv-virus har nedbrudt. De fleste som er hivsmittet er friske og uten symptomer i flere år.


Men så langt vi i dag vet, vil alle med hiv-infeksjon før eller senere utvikle aids. HIV, en forkortelse for humant immunsviktvirus, er en uhelbredelig sykdom som ofte utvikler seg til AIDS . Det er en af de almindeligste infektioner, som ses hos personer med AIDS. Eksempler på symptomer og tegn, som kan tyde på opportunistiske infektioner, er:.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg