tirsdag 29. september 2015

Øresus årsak

BufretLignendeØresus (tinnitus) er en svært vanlig lidelse som kjennetegnes av at personen som rammes hører en lyd. Akustikusnevrinom er en langsomtvoksende svulst i hjernen som er en svært sjelden årsak til øresus. Svulsten er ofte ensidig og behandles av .

Svært mange lider av slik øresus - også kalt tinnitus. Tinnitus kan knyttes til nesten alle hørselssykdommer, og årsakene er mange og ofte . Denne legen vil ofte kunne fastslå årsaken til øresusen etter en hørselsprøve og . Tinnitus, eller øresus, er oppfattelse av lyd som bare personen selv hører.

Følgende kan være medvirkende til at tinnitus oppstår: otosklerose . SIDE2): Dotter og øresus kan være svært slitsomt. Selv om man venner seg til det, er øresus en årsak til mye ubehag og depresjon hos eldre . På tross av intensiv forskning er det sjeldent man klarer å identifisere noen klare årsaker til tinnitus. I de fleste tilfeller er årsaken uklar og ofte . Gå til Årsaker til tinnitus - Skader på hårcellene i det indre øret (cochlea) er en svært vanlig årsak til tinnitus.


Okklusjon av ytre øregang, på grunn av cerumenpropp eller fremmedlegeme. RESUS: Omkring seks prosent av Norges befolkning er mer eller. Tinnitus, eller øresus som er den norske betegnelsen, kjennetegnes ved at det.

Hos mange kan også øresus være en årsak til isolering fordi det er så plagsomt å hele tiden høre dårlig i tillegg til mye bråk og susing i øret. Tinnitus er den medisinske betegnelse for øresus, som er et nevrologisk fenomen. Denne lyden er av forskjellig karakter og intensitet, avhengig av årsak.


Disse lidelser kan ha hvilket som helst antall årsaker, hvorav noen er . Noen har blitt utsatt for høye lyder, andre har fått skader på grunn av slag og noen har fått plagene etter langvarig . I utredningen skiller man ofte ikke mellom øresus og hodesus da det kan være vanskelig. Som oftest vil man bli henvist videre til en øre-nese-hals-lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg