fredag 4. september 2015

Mollusker hos voksne

Mollusker er små kuppelformede utvekster i huden forårsaket av en virusinfeksjon i. Mollusker kan også finnes hos voksne, og de kan blant annet smitte ved . Mollusker (molluscum contagiosum) er en hudtilstand som er vanligst hos barn men som forekommer i alle aldre.

Utslettet likner på vorter og kommer av et virus. Mollusker kjennetegnes ved at blemmene ofte har et lite søkk i midten. Mollusker er vanligst hos barn, men kan også forekomme hos voksne.


Særlig hos barn er det ofte best å vente til molluskene forsvinner av seg.

Barn og voksne med redusert immunforsvar vil ofte får mer utbredde . Hos voksne som har blitt smittet ved seksuell kontakt ses ofte molluskene på nedre del av magen og i underlivet. Infeksjon med mollusker er vanligst blant barn og seksuelt aktive voksne. Det er en overhyppighet av mollusker hos de med lavt immunforsvar . Man kan fjerne molluskene med en liten skrape etter at huden er blitt bedøvet med lokalbedøvende krem. Hos voksne kan man velge å fryse lett på molluskene . Den kan oppleves i alle aldre, men det er hyppigst hos barn. Man smittes med et virus, poxvirus, som forårsaker molluskene.


Mollusker er en vanlig virusinfeksjon som gir små hudfargede kuler i huden.

Jeg har mollusker, dvs små røde, kviseliknende nupper på hele rumpa. Nå har jeg observert det andre steder på kroppen og, bl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg