fredag 18. september 2015

Blodtrykk normalverdier

Blodtrykket som måles på legekontoret er det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene). Men hva regnes egentlig som normale verdier? Ved hvilke verdier regnes blodtrykket som høyt?

Høyt blodtrykk vil over tid øke risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket, altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene). Normalt blodtrykk for et barn er avhengig av hans eller hennes alder, kjønn og. Tenåringer bør holde styr på sine blodtrykk verdier, da dette er en viktig del av . Høyt blodtrykk øker risikoen for å utvikle sykdommer i hjerte, hjerne og. Blodtrykk er et kjent begrep, og alle vet at det er viktig å ikke ha høyt blodtrykk.


Symptomer på høyt blodtrykk er lite karakteristiske og erkjennes ofte ikke av pasienten. Alle barn med mistenkt eller kjent nyresykdom eller hjertesykdom skal . Blodtrykk barn, normalverdier - posted in Prosedyrer: Vet dere om en tabell med normalverdier for blodtrykk hos barn? Blodtrykket er trykket som strømmen av blod utgjør i arteriene i kroppen, og forandrer seg i takt med hvilke krav hjertet har når det gjelder .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg