mandag 7. september 2015

Syfilis symptomer

Syfilis er en seksuelt overførbar sykdom som skyldes spiroketbakterien (Treponema pallidum.) Sykdommen. Cirka av disse var menn som har sex med menn. En person som har blitt smittet med syfilis vil oftest først få et sår i underlivet, .

Sykdommen går deretter over i en latent fase (latent syfilis), hvor det ikke er noen symptomer, men smitten kan påvises ved immunologiske . Syfilis er sjelden i Norge, men har økt spesielt blant menn som har sex med menn siden 1990-tallet. Infeksjonen gir lite merkbare symptomer i . Gå til Symptomer og forløp - Primær syfilis: Asymptomatisk eller velavgrenset,.

Systemisk spredning av spiroketene kan føre til en rekke symptomer, . Systemisk spredning av bakteriene kan føre til en rekke symptomer, . Syfilis er en seksuelt overført sykdom som i Norge først og fremst kan forekomme blant homofile. Søk enkelt i alle våre symptom- og sykdomsomtaler . Syfilis er en seksuelt overført sykdom som skyldes bakterien Treponema pallidum. I tredje stadium dominerer symptomer fra hjernen i form av dårlig ganglag, . Syfilis er en kjønnssykdom som skyldes en bakterie (Treponema Pallidum).


Sene symptomer på at man har syfilis kan vise seg i forskjellige deler av kroppen.

Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjon. Syfilis er en kjønnssykdom som smitter ved sex, inkludert oralsex. Smittemåte; Symptomer og forløp; Påvisning - diagnostikk; Behandling . Syfilis skyldes en bakterie og smitter via seksuell kontakt. Hvor lang tid tar det fra jeg blir smittet til jeg får symptomer på sykdommen?


Syfilis kan være kongenitt eller ervervet. Hvis syfilis ikke behandles, kan man utvikle symptomer mange år . Gå til Symptomer på syfilis - Primær syfilis: Asymptomatisk eller velavgrenset, smertefritt sår med opphøyd kant og rød bunn (hard sjanker) på . Syfilis er blitt en sjelden sykdom i Norge. Syfilis har inkubasjonstid døgn til uker, vanligvis ca. Syfilis er blitt en sjelden sykdom, spesielt i vest-Europa.


Mange vil kunne gjenkjenne egne symptomer ut fra hva man finner i bøkene, men et . De sene symptomer på syfilis kan være fra forskellige dele af kroppen. De alvorligste drejer sig om beskadigelse af den store legemspulsåre . Sekundær syfilis: influensalignende symptomer, generell lymfeknutehevelse, hudforandringer. Tertiær syfilis: Alvorlige symptomer fra hjerteog karsystemet samt . Syfilis er delt inn i fire ulike stadier, og hvert stadie har ulike symptomer og plager. Primær syfilis oppstår rundt tre til fire uker etter smitte, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg