onsdag 30. september 2015

Astma symptomer

De fleste voksne med astma har hatt tilstanden siden de var barn. Noen får imidlertid astma senere i livet. Med riktig behandling kan du kontrollere symptomene. Astma kjennetegnes ved at symptomene kommer og går. I perioder kan man føle seg helt frisk, og et astma-anfall kan komme overraskende på . Noen har bare milde astmasymptomer og merker lite til sykdommen i det daglige.


Andre sliter med alvorlige astmaproblemer og en sykdom som preger . Vanlige symptomer på astma er hoste, hvesing og piping, tung pust og en følelse av at brystet klemmes sammen slik at det blir vanskelig å . Ni av ti personer med astma har nattlige symptomer. Mange har av den grunn utilstrekkelig eller dårlig søvn. ASTMA: Flesteparten som utvikler astma i voksen alder er kvinner. Voksne personer kan brått få pustebesvær og andre symptomer på astma.


Det er en relativt vanlig sykdom hos både barn og voksne. Denne siste gruppen har altså anstrengelsesutløst bronkospasme, det vil si . Astma er en kronisk betennelse i luftveiene med hevelser av slimhinner,. På lang sikt kan astma føre til tap av elastisk vev i lungene. Astma gir hvesende pust og følelse av å ikke få puste.


De første symptomene er gjerne mye hoste, særlig om natten og hvesende pust ved fysisk anstrengelse. Noen ganger oppnås ikke kontroll, og lege eller ambulanse må tilkalles. Hvis du foruten symptomer i nesen får hoste og pusteproblemer når du kommer i kontakt med allergener, kan det bero på at allergien din forårsaker astma.


Også tørrhoste, spesielt om natten og i morgentimene, kan i begynnelsen være eneste symptom på astma. Noen ganger kan astma være vanskelig å skille fra . Anfallsvis opptredende obstruksjon av luftstrømmen i små og store luftveier. Symptomene skyldes redusert luftveiskaliber som følge av spasmer i . Personer med astma plages av hoste og tung pust, hos enkelte vil hosten være det mest uttalte symptomet. Astma er en sykdom med store individuelle variasjoner.


Sykdommen varierer også hos det enkelte barn over ti og symptomene er forskjellige . Svar: Astma er en kronisk tilstand som påvirker luftveiene. De typiske symptomene på astma er hvesing og pustevansker. For de med lett astma er prognosen go og bare en liten andel utvikler alvorlig astma. For de som har moderat til alvorlig astma er det stor risiko for symptomer . Astmasymptomer oppstår når luftveiene blir betente og innsnevrede.


Symptomene varierer fra person til person, og kan forverres av en luftveistilstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg