fredag 16. oktober 2015

Blodsukker

Blodsukkerverdien som måles etter til timers faste. Vanligvis er dette om morgenen før frokost. Når man snakker om blodsukker snakker man egentlig om mengden med glukose som befinner seg i blodet til en hver tid.


Blodsukker er et begrep som brukes om blodets innhold av glukose (druesukker), blodsukkernivå. Vanligvis er andelen av sukker i blodet forholdsvis konstant, . Blodsukker, den del av organismens glukose som sirkulerer med blodet. De vanligste symptomene er tretthet og slapphet, hyppig vannlating, tørste, psykisk nedstemthet, hyppige infeksjoner, dårlig . Blodsukker er det samme som glukose, og blir brukt som drivstoff i kroppen.


Blodsukkeret kommer fra maten vi spiser, og blir sugd opp fra . Lavt blodsukker (hypoglykemi) betyr at du har blodsukkerverdi på på 3. Symptomer på grunn av lavt blodsukkeret kalles føling. Blodsukkeret er en angivelse av den mengde sukker som finnes i blodet til på et gitt tidspunkt og kalles også for blodglukose. Karbohydrater (og noen aminosyrer i proteiner) er det eneste næringsstoffet som får blodsukkeret til å stige. Du finner karbohydrater hovedsakelig i raffinert .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg