fredag 16. oktober 2015

Folat graviditet

Eller har du akkurat fått bekreftet en liten spire i magen? Les mer om hvorfor det er så viktig med folat når du er gravi og hvilke . Passer du på å ta det viktige B-vitaminet folat mens du prøver å bli gravid og de første tre månedene i svangerskapet, øker sjansene for å få et friskt barn.

Folat er et B-vitamin som er nødvendig for at kroppen skal fungere normalt. Bare prosent av norske kvinner tar tilskudd av B-vitaminet folat før de blir gravide. Slikt tilskudd kan halvere risikoen for at barnet får . Dersom du planlegger å bli gravi eller kan regne med å bli det, bør du ta folattilskudd.


Folat er viktig for at fosteret skal utvikle seg normalt . Tilskudd av folat (folsyre) anbefales til alle kvinner som prøver å bli gravide eller som er gravide i første trimester (fram til 12.svangerskapsuke). Enten du planlegger å bli gravid eller nettopp har blitt det, bør du få i deg folat både via både via kosthold. Hvem tok IKKE Folat før graviditet og i 1. Du som er gravid i første trimester, eller planlegger å bli gravid skal ta folattilskudd!


Folat kan forebygge ryggmargsbrokk og andre lignende . Innsikt: I år har vi visst at kvinner bør få i seg nok folat før de blir gravide for å unngå misdannelser som ryggmargsbrokk hos fosteret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg