mandag 19. oktober 2015

Utslett på huden

De fleste kløende utslett er ufarlige; Mange utslett kan være kløende blant annet fordi en rød og varm hud fører til økt væsketap i huden og lokal uttørring. Informasjon om tilstander som kan gi kle og utslett i huden. Har i ca dager hatt utslett som i perioder klør en god del.

Er på innsiden av venstre lår ganske nær kneet. Huden er litt ruglete der det klør og det svir litt når . Hvis du kommer borti brennesle, får du elveblest der brenneslene berørte huden. Den medisinske betegnelsen er urticaria, ifølge legene på .

Velkommen til informasjonssenteret for hud og kropp. Vanlige symptomer er utslett, kløe og brennende smerter. Her er sju vanlige utslett, plager og sykdommer som kan ramme huden din.


Kløe og utslett i huden er et vanlig problem. Helvetesil rosacea og akne er vanlig, men det finnes en stor mengde hudsykommer. Du kan klø over hele kroppen, men voksne får som oftest bare utslett på noen få.


De lager imidlertid tunneler i huden der de legger egg, og noen ganger kan . Hyppig vasking og dusjing med vann og såpe fører til at huden mister fett. Voksne får vanligvis tørre og skjellende utslett, som regel i hud som .

Med riktig behandling kan du bli kvitt utslett og eksem på kroppen og i. Både arvelige faktorer, allergier og hvordan vi tar vare på huden . ALLERGI: Vanligvis skyldes utslett at en har vært utsatt for et stoff en er allergisk. EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete. Utslett på barnekroppen kan være vanskelig å tolke. Det som ser ut som utslett, er egentlig bloduttredelser i huden.


Soppinfeksjoner i huden kan komme enten av dermatofytter eller av gjærsoppene,. Disse finnes normalt i huden, men noen ganger kan de føre til utslett hos . Tidligere trodde man at utslettet kom fordi man var pustet på av alvene. Når man lider av eksem, opplever man at den røde huden flasser og ofte væsker på . I vårt land er tørr hud som sprekker, flasser og klør en av de vanligste.


Elveblest er et rosa eller rødt utslett som ligner på utslettet som oppstår etter kontakt med. Utslettet skylles den lokale vannansamling i huden (ødem) som i mer . Petekkier er blødninger under huden som gir små røde utslag og oftest er helt ufarlige. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet,. Milier er hvite eller gule flate nupper i huden som ofte oppstår på panne, kinn, . Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen.


Legemiddelutslett, uønskede reaksjoner i huden fremkalt av legemidler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg