tirsdag 13. oktober 2015

Tenner feber

Poden sikler og griner – er det tenner på gang? Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og feber? AnonymforuEr det kun når tennen bryter frem at babyene får feber eller kan dette være .

Tennene vokser frem uten sår, men det kan klø. Høy feber derimot skyldes andre forhold enn tannfrembrudd. Er det vanlig å ha feber i så mange dager når man får tenner. Skjer det at det oppstår betennelser når man får tenner som skal behandles .

Feber hos spedbarn bør derfor ikke avskrives som et harmløst tegn på begynnende tenner. Ved feber bør foreldre eller andre ansvarspersoner . Har lest litt om tenner og feber, og det er visst sånn at tennfrembrudd ikke gir feber alene. Da er det evnt pga infeksjon i tannkjøttet el.


Noen barn er tilsynelatende født med tenner, mens andre først får tenner i. Det er noen som tror at frembruddet av tenner gir feber, og at tennene er skyld i at . Barn får som regel sin første tann rundt seks måneders alder. Gode tannpleierutiner bør innarbeides allerede når den første tannen dukker opp. Tennene bryter vanligvis ut ved måneders alder, men dette tidspunktet kan variere mye fra barn til barn.

Det vanligste er at det er de to fremste tennene i . Mennesket har et melketannsett på tenner; i hver kjevehalvdel er det to. Både tannfrembrudd og tannfelling kan være forbundet med feber, . Feber hos barn - når bør man kontakte lege? Feber kan være symptom på mange forskjellige tilstander - alt fra nye tenner som vokser frem, til alvorlige . Babyer får ikke feber av å få tenner, men tennene kommer i større grad når babyen har feber, sier tannlege ved tannlegehøyskolen Nina Rygg . Er det mange som får feber når de får tenner? Leste i en helsebok at tenner ga aldri feber, men stemmer dette? Ligger og sutrer og småskjelver med feber på 39.


Hvor høy feber er det vanlig å få når man holder på med tenner. Var 3i går kvel men hun spiste og gav fin kontakt, så vi gav henne paracet og . Han har fått to tenner for noen uker tilbake, men disse ser ikke ut til å plage han lenger. Hadde lett feber akkurat da tennene brøt igjennom. Mange foreldre knytter feber og slapphet hos barnet til frembrudd av tenner. Det er imidlertid ikke påvist at tannfrembrudd i seg selv fører til . FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er.


Vanligvis bryter de første tennene frem rundt seks måneders alder, men det er store.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg