fredag 23. oktober 2015

Ørebetennelse

Mellomørebetennelse er det medisinske navnet på ørebetennelse. Akutt mellomørebetennelse (otitis media) er en infeksjon i slimhinnene i mellomøret. Antibiotika er viktige og effektive medisiner i behandling av infeksjoner som skyldes bakterier.

Uriktig bruk av antibiotika kan føre til . Små barn er ofte mer utsatt for ørebetennelse enn voksne – og får ofte fryktelig vondt når det skjer. Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media). Den er i utgangspunktet ufarlig, men kan i enkelte tilfeller gi varig hørselstap.

Når voksne får øreplager dreier det seg oftest om eksem i det ytre øret. De vanligste variantene er akutt og sekretorisk mellomørebetennelse. Den akutte kommer ofte etter en forkjølelse.


Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men det kan også bli .

Symptomer på ørebetennelse kan være at hunden rister på hodet eller klør seg i ørene. I blant lukter det vondt fra øret, og ørelappen . Jeg anbefaler deg å kontakte lege som kan undersøke . Den to år gamle Golden Retrieveren Bonzo rister på hodet og klør seg i ørene flere ganger i timen. Vi ser et barn som er hos legen fordi det har hatt feber, nedsatt almentilstand og klaget på vondt i ørene. Alle har lidd av en ørebetennelse på et eller annet tidspunkt i løpet av livet sitt.


Det er flere årsaker til at man kan få denne vanlige lidelsen, som for eksempel at . Betennelsen sitter i mellomøret og er en forsvarsreaksjon for å bekjempe bakterier . Villdyrlegen Silje Hvarnes viser hvordan du forebygger ørebetennelse. Mellomørebetennelse, akutt (Øre-nese-hals); Mellomørebetennelse, serøs (Øre-nese-hals); Mellomørebetennelse, kronisk (Øre-nese-hals); Lemierres syndrom . Ofte kommer den som ledd i en forkjølelse, men den kan også være eneste tegn på infeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg