torsdag 15. oktober 2015

Hvor mye skal spedbarn sove

Det er likevel noen råd du kan følge for at barnet ditt skal få best mulig søvn. De første ukene sover spedbarnet mye, vanligvis 16-timer i døgnet. De fleste opplever helt typiske søvnproblemer for småbarn - og da er det godt med råd om hva man kan gjøre for å få de små til å sove.

De tre første månedene bør det nyfødte barnet få styre sin egen søvn. Søvn er først og fremst nødvendig for at kroppen skal kunne innhente ny energi. Så lenge barnet sover godt på natten, spiller det liten rolle hvor mye det sover på. Vil du at barnet skal legge seg klokken eller 18:3 bør det ikke sove etter .

Enkelte nyfødte barn kan sove svært tungt, og kan derfor være. Det er stor variasjon på hvor mye et spedbarn sover i løpet av et døgn. Hvor mye barnet sover påvirker hele familien. Barnets søvn styrer nemlig i stor grad foreldrenes søvn. God søvnrytme og leggerutiner er derfor svært viktig.


Under søvnen befinner spedbarnet seg i forskjellige søvnfaser, og det er. Når barnet sover i dyp søvn, er det helt avslappet, og det skal mye til for å vekke det. Enten sovner de ikke når de skal om kvelden, eller de våkner altfor tidlig om.


Noen trenger mye søvn, andre har behov for mindre.

HER ER EN GJENNOMGANG AV HVOR MYE SØVN BARN. Det er ikke noe mål at et så lite barn skal sove gjennom hele natten, det kan .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg