onsdag 7. oktober 2015

Syreskader på tennene

Syreskader er blitt en stor tannhelseutfordring. Nærmere prosent av befolkningen over år har etseskader på tennene, og prosent av . Syreskader på tennene er et økende problem i dagens samfunn.

Kostholdet har endret seg og både mat og drikke kan inneholde skadelige syrer. AVISA NORDLAND): Fire av ti unge har syreskader på tennene sine, etter for høyt inntak av brus og smakstilsatt vann. Syreskader oppstår når emaljen oppløses som følge av syre i munnen.


Emaljen begynner å gå i oppløsning når pH i væsken omkring tennene er lav.

Dentale erosjoner (syreskader på tennene). Dentale erosjoner (syreskader) er tap av tannsubstans forårsaket av langvarig syrepåvirkning fra f. Stadig flere unge får syreskader på tennene. Skrukorken er tennenes verste fiende, ifølge tannlege. Når sure stoffer kommer i kontakt med tennene, blir emaljen myk og etses bort.


Syreskader kan merkes ved at man får ising i tennene. Vi har færre hull i tennene enn tidligere. Til gjengjeld er syreskader i dag et økende tannhelseproblem.


Melk har nøytral pH og gir ikke syreskader på tennene.

Stadig flere får syreskader, men det kan enkelt unngås. Hver gang du drikker juice eller annet som lager syreskader på tennene, så skyll munnen med vann og la vannet være i minst sekunder før . Syreskader på tennene blir stadig vanligere. Heldigvis finnes det flere måter å få pene, hvite tenner igjen, og Folketrygden tar ofte en del av regningen.


Syreskader på tennene, også kalt erosjon, er en stor tannhelseutfordring. Barn som har syreskader på melketennene har økt risiko for å få syreskader i de . UNNGÅ SYRESKADER: Vent i minst én time med å pusse tennene etter syreholdig mat og drikke. Syren har gjort emaljen myk slik at slitasjen . Vi gir deg behandling og gode råd om hvordan du kan unngå syreskader. Studien viste at av 18-åringene og av de fysisk aktive ungdommene som ble undersøkt hadde syreskader på tennene.


Forekomsten av syreskader på tennene, eller dental erosjon som det heter på fagspråket, har økt i takt med endringer i livsstilen våre de siste . Tidlige tegn på syreskade kan være vanskelige å få øye på. Tannoverflaten ser rundere ut; Matte eller misfargede gule tenner; Tennene ser tynnere ut fordi . Av ungdommene som er fysisk aktive, er andelen hele prosent. Tannlegene mener brus, juice og vann med smak har mye av skylden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg