torsdag 8. oktober 2015

Forkjølelse eller influensa

Mange forveksler forkjølelse og influensa, og det er ikke så rart. Flere av symptomene er like, men det er likevel klare forskjeller som skiller den ene fra den . Vi opplever oftere å bli forkjølet eller få influensa om vinteren, men i følge Harvards Healthbeat, er det ikke fordi du har glemt lua eller fordi det .

Det som er verre å vite er om det er en forkjølelse eller en influensa. Er det slik at overgangen mellom forkjølelse og influensa er flytende, slik . Det er nok en del som sier de har influensa når de egentlig bare har forkjølelse eller bronkitt, sier spesialist i allmennmedisin og blogger Kari . Mange sier at de har influensa når de egentlig bare er forkjølet. Kanskje har du ligget syk hjemme og lurt på om det er influensa eller forkjølelse. Av og til er det ikke så lett å skille, . Smitten kan for eksempel overføres ved at en forkjølet person hoster eller nyser.


Både forkjølelse og influensa er forårsaket av virus, men det er helt ulike virus . Myte 5: Antibiotika og C-vitamin kan forebygge eller behandle forkjølelse og influensa. Fakta: - Antibiotika bekjemper bakterier og har derfor absolutt ingen effekt . Med vinteren kommer også høysesongen for influensa og forkjølelse. Her er våre råd for hvordan du best mulig kan komme deg gjennom . Ved forkjølelse er det vanligere å være snørrete, tett i nesen, eller sår i halsen. Typisk for influensa er høy feber og høy grad av sykdomsfølelse i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg