torsdag 29. oktober 2015

Kraftig hodepine

Hodepine er en folkesykdom som de fleste av oss opplever en gang i blant. Dersom hodepinen starter svært brått og er svært kraftig kan det . Svært sterk hodepine som kommer i løpet av minutter og av en smertetype du ikke har kjent tidligere. Mange blir i tillegg lyssky og nakkestive . Ofte begynner den vagt, for så å bli ensidig, pulserende, skarp og kraftig.


Det kan føles som om hodepinen sprer seg mot nakken eller bak . Hyperakutt, kraftig hodepine som kan være ledsaget av kvalme, brekninger, krampeanfall, svimmelhet og lysskyhet. En plutselig og kraftig hodepine som er mer intens enn du tidligere har opplevet, kan være et alvorlig tegn på hjerneblødning. Cluster-hodepine er en sjelden sykdom som kjennetegnes ved kraftig, skjærende eller sprengende hodepine som kommer som anfall om igjen og om igjen.


Dersom hodepinen starter svært brått og er svært kraftig kan det dreie seg om en hjerneblødning, men når det er snakk om så alvorlige . Det er kjent at ulike former for fysisk anstrengelse kan utløse en akutt innsettende, kraftig, bilateral hodepine. Hovedsakelig skiller man mellom to grupper av hodepine, primær hodepine som betyr at hodepinen er en sykdom i seg selv og sekundær .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg