fredag 9. oktober 2015

Hepatitt

Hepatitt, betennelse i leveren, kan ha en rekke årsaker og varierende kliniske sykdomsbilder. Akutt hepatitt kan ha et svært varierende bilde, . Kronisk leverbetennelse er definert som en betennelse i leveren (hepatitt) som varer over måneder. De fleste tilfellene skyldes hepatitt B eller hepatitt C . Hepatitt A er en betennelse i leveren forårsaket av hepatitt A virus (HAV).


Hepatitt A kan opptre i epidemier, men sykdommen forekommer vanligvis som . Hepatitt C er en betennelse i leveren forårsaket av en infeksjon med hepatitt C virus.

Hos 75- av alle pasientene som smittes, er det ingen . Hepatitt C er en virussykdom som hos 70- av de smittede kan få et kronisk forløp der en del utvikler en kronisk aktiv hepatitt med risiko for . Hepatitt B er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt B viruset. Smitte skjer gjennom blo blodprodukter, spytt og ved ubeskyttet seksuell kontakt. Hepatitt A er en virusinfeksjon som kan forårsake leverbetennelse.


Infeksjon fører ikke til bærertilstan og gjennomgått infeksjon hindrer . Kort om hepatitt - virus som gir leverbetennelse. Virale hepatitter er en samlebetegnelse på sykdommer forårsaket av ulike virus. Av disse er det særlig hepatitt B-viruset som kan smitte ved sex, og det er derfor bare hepatitt B som vil bli omtalt i denne artikkelen.


Hepatitt (leverbetennelse) er en betennelsestilstand i leveren, hvor en del av leverens celler blir angrepet og dør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg