torsdag 15. desember 2016

Årsaker til diabetes type 2

Stadig flere mennesker får diagnosene diabetes type og 2. Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig. Diabetes type kan til en viss grad reguleres og .

Overvekt på grunn av høyt inntak av kaloririk og fet mat kombinert med lav fysisk aktivitet, er den klart viktigste årsak til type 2-diabetes. Diabetes type oppstår oftest hos voksne. Overvekt og fysisk inaktivitet er viktige årsaker.


Diabetes type er mer arvelig enn type 1-diabetes.

Diabetes type heter diabetes mellitus type på det medisinske. Det er mange årsaker til at man utvikler diabetes type hvorav de viktigste . Type 1-diabetes skyldes mangel på insulin og er en såkalt autoimmun sykdom. Diabetes type skyldes en relativ insulinmangel, det betyr at det insulinet som produseres i kroppen virker for dårlig.


Diabetes type er en av de mest vanlige sykdommene i dag og en av de som øker fortest i antall rammede. Selv om det ikke er smittsomt, ansees det for å. Symptomer på diabetes type utvikler seg sakte. En internasjonal forskergruppe har funnet nye genetiske årsaker som påvirker risikoen for type 2-diabetes.


En av dem kan faktisk senke risikoen for sykdommen.

De fleste har type 2- eller aldersdiabetes, mens om lag 0har type 1-. Forekomsten av diabetes type er økende, og man tror at omtrent 20har uoppdaget diabetes. Arv, overvekt og fysisk inaktivitet er viktige årsaker til . Overvekt og lite mosjon er de viktigste årsakene til økningen av diabetes type 2. Det er imidlertid ikke slik at alle som får sykdommen, er overvektige og utrente. Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. Dessuten er det sannsynligvis omkring 20-30. Vi tilbyr behandling med Metformin for å hjelpe deg med å kontrollere sykdommen.


Diabetes type (tidligere kalt ikke-insulinkrevende sukkersyke). Man kjenner ikke årsaken til at dette skjer. Det er derfor Diabetes type er det store problemet.


I MIDIA-undersøkelsen (Miljøårsaker til type 1-diabetes) skal 10nyfødte testes for en genkombinasjon som av barna har. Nedsatt insulinproduksjon fra b-cellene i de Langerhanske øyer i pankreas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg