fredag 2. desember 2016

Lav ferritin

Men når bør ferritin måles, og hvilke nivåer regnes som normale? Hvis CRP er normal, så betyr en lav ferritin, f. Jernmangel påvises gjennom måling av lave verdier av blodprøven ferritin.

Også andre blodprøver kan bidra til diagnosen. I unntakstilfelle stilles diagnosen ved . Ferritin er en blodprøve som forteller om jernnivået i kroppen. Jernmangel er den vanligste årsaken til anemi, lav blodprosent.

Reduserte og tomme jernlagre er den eneste kjente årsak til lav s-ferritin. Tolkning av lave ferritinsvar som tegn på jernmangel er derfor uproblematisk. Hei jeg har vært hos legen og målt jernlager og blodprosent, og har fåt svar at dette er lavt men hvor lavt er det? S-Ferritin 1 S-Jern 1 S-Jernbindingskap og S-Jernmetning. Lavt jerninnhold i kroppen vil på sikt føre til utvikling av lav . Det er lavt, men ikke krise-lavt i følge lege og jordmor, men det er en fordel om du tar jerntilskudd.


BufretLignendeøkt tap av jern; økt behov for jern; for lavt inntak av jern. Lav ferritin i blodet betyr små jernlagre. Jern er oftest lavt og Jernbindingskapasitet (TIBC, transferrin) høy ved.

Ret-He har imidlertid noe lavere spesifisitet enn ferritin og er f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg