fredag 9. desember 2016

For høyt kolesterol

Høyt kolesterol kan ha arvelige årsaker, men de fleste tilfeller har klar sammenheng med livsstilen. Mye mettet fett i kostholdet, lite mosjon, røyking og overvekt . Her kan du lese oHøyt kolesterol er en risikofaktor Årsaker til høyt kolesterol Symptomer og tegn på høyt kolesterol Ideelle kolesterolverdier Hvem bør få .

Mange går rundt med for høyt kolesterol uten å være klar over det selv. Høyt kolesterol øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Høyt kolesterol, hyperlipidemi, forekommer hos ca. Kolesterol er en av flere risikofaktorer for hjertekarsykdom. Det er LDL-kolesterolet som er ugunstig og kan avleire seg på innsiden av åreveggen.


Høyt total kolesterol og høye verdier av LDL-kolesterol . For høyt kolesterol kan dempes ved å legge om kosten. Stumper du røyken og mosjonerer, får du enda større uttelling. Og er de optimale kolesterolverdiene like for alle?


Hvor høyt kolesterol du kan tillate deg er avhengig av din alder, kjønn og . Du trenger kolesterol for å holde deg frisk. Du kan få for høyt kolesterol som er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer. Små kostholdsgrep kan faktisk senke kolesterolet hos de aller fleste.

Det kan være flere årsaker til at man har høyt kolesterol. Noen er arvelig tilbøyelig til svært høye kolesterolverdier, kalt familiær hyperkolesterolemi. Forhøyet kolesterolinnhold i blodet (hyperkolesterolemi). Man kan ikke merke et høyt kolesterolnivå, men man kan merke de følgevirkningene som kan komme . Sjekk hva som er normale koelsterolverdier, hva er høyt, normalt og grensehøyt kolesterol. Sjekk tips for kolesterolsenkende kosthold.


Høyt kolesterolnivå merker du ikke før det er for sent. Det finnes ikke noen tegn på høyt kolesterol annet enn hjerteinfarkt, hjerneslag eller lignende. Her kan du lese om de vanligste symptomene og tegnene ved høyt kolesterol. En blodprøve kan sjekke om du har risiko for å utvikle hjertesykdom ved for høyt kolesterol.


Høyt kolesterolnivå er risikofaktor nummer en for hjerteinfarkt. Ved å spise riktig kan du spise deg frisk. Sju av ti 40-åringer har for høyt kolesterolnivå i blodet. Kolesterol er livsnødvendig, men om nivået i . Høyt kolesterol er et vanlig problem både hos menn og kvinner, spesielt for personer over år.


Høyt kolesterolnivå i blodet betyr at blodet er for fett. Dermed øker sjansen for at fettavleiringer legger seg på innsiden av blodårene, og dette . Zerochol inneholder 1 naturlige plantesteroler. På bakgrunn av omfattende forskning anerkjenner EFSA (European Food Safety Authority) at - gram .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg