torsdag 15. desember 2016

K vitaminmangel

Bokstaven K står for koagulasjon(blodstørkning). Lengre tids bruk av en rekke legemidler kan gi K- vitamin mangel:. Vitamin K finnes naturlig som K(fyllokinon) som syntetiseres i planter, og K(menakinon).

K-vitaminmangel kan særlig ha negativ effekt på barn i vekstfasen. VITAMIN K: Det finnes to ulike naturlige former for vitamin K. Vitaminmangel innebærer at tilførselen er så lav at det oppstår. Mangel på vitamin K fører til økt blødningstendens.

K-vitaminmangel skyldes ofte at tarmbakterier er drept som følge av antibiotikabruk. Vitamin K (kinon) er et fettløselig vitamin som finnes i former. Vitamin K er nødvendig for at blodet skal koagulere (levre seg). K-vitaminmangel skyldes som oftest mangel på tarmbakterier, noe som blant annet kan forekomme ved langvarig antibiotikabehandling.


Hva slags mat bør man egentlig spise for å unngå vitaminmangel? K-vitaminmangel er lite utbredt, da kostholdet i vår vestlige verden normalt . Du har vitaminmangel (avitaminosis), hvis du gjennom en periode har fått så små. Nerveskader og synsforstyrrelser (forekommer meget sjeldent).


Før man begynte å gi K-vitamin, fikk 25- av alle nyfødte blødninger på grunn av K-vitaminmangel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg