fredag 9. desember 2016

Hva er helvetesild

Helvetesild er et hudutslett med små blemmer og sår som oftest angriper områder som bryst, rygg eller mageregion. Helvetesild er betegnelsen på et smertefullt utslett som skyldes vannkoppevirus. Alle som har hatt vannkopper risikerer å få helvetesild senere i livet.

Virussykdommen kan være svært smertefull, men behandling kan forkorte sykdomsforløpet. Helvetesild (også kalt herpes zoster) er en virussykdom som skyldes det samme. Hva slags smertestillende du behøver vil legen vurdere ut fra graden av . Helvetesil eller herpes zoster, er en utbredt virussykdom forårsaket av et herpesvirus som heter varicella zoster. Et smertefullt utslett som skyldes et Varicel-zoster-virus (Herpes varicellae). Varicel-zoster virus forårsaker vannkopper.


Helvetesild er en smertefull hudinfeksjon forårsaket av vannkoppeviruset, varicella-zoster virus. Helvetesild kan i teorien ramme alle som . Helvetesild (herpes zoster) er en herpesvirusinfeksjon som forårsakes av reaktiveringen av varicella zoster-viruset. Det er en smertefull hudlidelse som bærer . Helvetesild er en reaktivering av varicella zoster viruset (VZV) som forårsaker vannkopper hos de fleste barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg