tirsdag 13. desember 2016

Smitte forkjølelse

C-vitaminer, nyser, hoster, OFFENTLIGE STEDER: Smitte sprer seg for eksempel når vi trykker på . Forkjølelse skyldes en infeksjon med ett av mer enn 2forkjølelsesvirus. Virusene angriper slimhinnene i nese og luftveier.

Smitter kollegaen mest før eller etter at hun har fått influensa og. Og blir du smittet med forkjølelsesvirus og blir syk, så er det fordi en influensavaksine ikke beskytter mot forkjølelse. Det er like umulig å få influensa av en . Forkjølelse er en smittsom virussykdom som rammer de øvre luftveiene, hovedsakelig nesen og nesesvelget.

Det mest karakteristiske sykdomstegnet er . En person smitter fra dagen før, sykdommen bryter ut til 1-dager etter utbrudd. Smitten skjer med luftbårne dråper i forbindelse . PS: Visste du at kyssing er derfor sjeldent en årsak til smitte av forkjølelse? Virus trives dårlig i spytt, så hos de aller fleste med forkjølelse kan . Hvorfor blir vi oftere forkjølet når det er kaldt ute, og vil det en gang komme en kur mot dette?


Forkjølelse er ubehagelig, kan komme i bølger amp;ndash; og går over av. Smitten overføres for eksempel ved at en forkjølet person hoster . Forkjølelse smitter ikke via blod - for disse bakteriene er ikke i blodsystemet vårt.

Heller ikke andre kroppsvæsker du kunne tenke deg. Har vi uflaks og blir forkjølet, kan vi derfor ha smittet mange andre, lenge før vi selv kjenner at vi er syke. Dette gjelder særlig for mennesker som er mye i kontakt . Det finnes ingen kur mot forkjølelse, men symptomene kan lindres.


Omtrent halvparten av de som blir smittet, får ømme muskler ved forkjølelse. Når personer som er smittet snakker, hoster eller nyser, slynges det ut mikroskopiske dråper som inneholder virus. Forkjølelse er ekstremt smittsomt, og noen arbeidsgivere fortrekker kanskje at arbeidstakeren blir hjemme i stedet . Ja, forkjølelse smitter lett fra person til person, og også til spedbarn.


Forkjølelse er virusinfeksjoner som sprer seg gjennom de øvre luftveiene . Forkjølelse, omgangssyke og influensa - høsten er smittens høytid. Det vil si gjennom spyttpartikler som blir sendt ut i luften ved hoste og nysing fra en forkjølet person de . Forkjølelse er en mild virusinfeksjon i nesen og halsen. I henhold til denne teorien vil det å holde avstand til andre personer redusere risikoen for smitte.


Forkjølelse er en virusinfeksjon i nese og hals. Symptomene kommer gjerne et døgn etter at man er blitt smittet, og sykdommen varer vanligvis fra to-tre til åtte-ti . Har hatt tilfeller av influensa i familien, kan jeg være smittet av det, eller er det bare ei forkjølelse?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg