mandag 12. desember 2016

Vitamin b9

Folat, også betegnet som vitamin B folsyre, folacin og folinsyre, er ett av de vannløselige B-vitaminene. Folat har stor betydning for at cellene skal dele seg . Vitamin Btilsettes i mel i land for å sikre at vi får i oss nok fra kostholdet.

Noen forskere har ment at for mye vitamin Bkan øke risikoen for . Folat (folacin, folinsyre, folsyre) (Vitamin B9) inngår i koenzymer som overfører ett karbonatom fra et molekyl til et annet. Vitamin Ber et vannløselig vitamin, som blant annet er viktig for dannelsen av proteiner og arvestoff. Mangel på vitamin Bkan føre til blodmangel (anemi) og .

Folat er det nest siste av de åtte B-vitaminene, og har også benevningen vitamin B9. Dette vitaminet er veldig sentralt i enkarbonmetabolismen, . Vitamin B also called folate or folic aci is one of B vitamins. All B vitamins help the body convert food (carbohydrates) into fuel (glucose), which is used to . Folat er et B-vitamin som er nødvendig for at cellene skal dele seg på normal måte. Andre navn på dette vitaminet er folacin, folinsyre, folsyre og vitamin B9.


Folat (folsyre, folinsyre, vitamin B9) er et vannløselig vitamin av gruppe B. Folat finnes det rikelig av i mat fra planteriket: Bønner, grønne . The terms vitamin B folic acid and folate are often used interchangeably.

While folates are found in foods as well as in metabolically active forms in the human . Folat er et av B-vitaminene og brukes synonymt med folsyre, folinsyre og vitamin B som samlebetegnelse for alle relaterte forbindelser med lik biologisk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg