torsdag 8. desember 2016

Tørrhet i skjeden

Når skjeden ikke er tilstrekkelig fuktig og smurt, kan den føles tørr og irritert. Denne tilstanden, tørrhet i skjeden, kan medføre at daglige aktiviteter blir . Tørr skjede er et vanlig problem hos kvinner etter overgangsalderen og skyldes nedsatt produksjon av kjønnshormonet østrogen. Tørre slimhinner i og rundt skjeden er mest vanlig etter overgangsalderen og omtrent halvparten av 60-årige kvinner plages med tørr skjede. Det gir følelsen av å ha en stram og trang skjede ved penetrering,.


At man er tørr og sår i skjeden er en vanlig tilstand som kvinner i alle . Tørrhet i underlivet opptrer vanligvis i forbindelse med overgangsalderen, men kan forekomme i alle aldre.

Lær mer om hvordan du skal behandle tørr skjede! Jeg er en jente på år, og som en god stund har slitt med tørrhet og sårhet i underlivet. Jeg har vært hos legen, men det er ikke tegn til rødhet . Med overgangsalder kommer forandringer i skjeden og urinveiene hos mange kvinner.


Fire-fem år etter siste menstruasjon blir gjerne symptomene fra . Dette er en tilstand som vil føles som vaginal tørrhet. Tørrhet i skjeden skyldes ofte nedsatt eller manglende østrogennivå. Heldigvis) Men i det siste har jeg vært tørr i skjeden, selvom jeg har vært opphisset.


Selv om det har en tendens til å påvirke postmenopausale kvinner mest, unge kvinner kan også oppleve tørrhet i skjeden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg