torsdag 29. desember 2016

Manisk depresiv

Ved bipolar type I har pasienten minst en gang i livet har hatt en manisk episode, i tillegg til depresjon. Ved bipolar type II har pasienten depresjoner og . BufretLignendeBipolar lidelse eller manisk depressiv lidelse er en psykisk lidelse, men kan like gjerne beskrives som en nevrobiologisk hjernelidelse som preges av ekstreme .

Bipolar lidelse eller manisk-depressiv lidelse (også kalt bipolar affektiv lidelse) er en psykiatrisk diagnose som beskriver en gruppe stemningslidelser preget av . Tidligere ble det som i dag heter bipolar lidelse kalt for manisk-depressiv lidelse. Jeg har hele tiden visst at han har hatt depresjon, møtt veggen for noen år. Jeg har selv vokst opp med en mor som er manisk depressiv.

Manisk-depressiv lidelse kalles i dag bipolar lidelse, og den rammer minst fem prosent av befolkningen. Bipolar lidelse ble tidligere kalt manisk depressiv. Mani er en heving i stemningsleiet ut over det normale, med rask tankeaktivitet og tale, et sterkt selvbilde og . Mani (oppstemthet) og depresjon (nedstemthet) representerer disse to polene, derav det tidligere navnet manisk-depressiv lidelse. Bipolar lidelse gikk tidligere under navnet manisk-depressiv.


Bipolar lidelse kan ramme alle lag av befolkningen, kvinner som menn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg