onsdag 7. desember 2016

Hva er migrene

Smertene er ofte ledsaget av kvalme og brekninger, lysskyhet og lydfølsomhet. BufretLignendeForskerne vet ikke nøyaktig hva som er årsakene til migrene. Man vet imidlertid at det under migreneanfall skjer en rekke endringer i hjernen. Migrene gir ofte dunkende og pulserende smerter i motsetning til vanlig hodepine.


Hva som er årsaken til migrene er ikke fullt klarlagt, men noen leger mener . Migrene er en hodepinelidelse som kjennetegnes ved sterk hodepine og gjentatte anfall. Migrene er anfall av hodesmerter - ofte halvsidige - der du samtidig kan ha kvalme, brekninger, lydoverfølsomhet og lysskyhet. Man kjenner ikke årsaken i detalj, men man er sikker på at det er en betydelig arvelig disposisjon. Videre er det en rekke ytre faktorer som . Migreneanfall gir kraftige smerter eller pulserende følelser på en side av. Man vet ikke hva som er den underliggende årsaken til migrene.


Forskere er på sporet av årsaken til migrene. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva . Man vet ikke helt hva som er årsaken til migrene, men det man vet er at det skjer en rekke endringer i hjernen under et anfall. Migrene viser seg ofte som en halvsidig, dunkende hodepine som kommer anfallsvis. En migrene har enkelte karakteristiske symptomer: .

Migrene er en oftest halvsidig, bankende, anfallsvis hodepine. Den kan ses i alle aldersklasser, men debuterer sjelden etter 50 . Ordet migrene er avledet fra gresk ημικρανίον . Et migreneanfall kan være fra til timer. I denne videoen forklarer vi forskjellen mellom migrene og hodepine, samt hvilke behandlingsmetoder. Dette snur opp ned på oppfatningen av mekanismene bak migrene. Men hva som er barns beste varierer veldig, mener forsker.


Migrene er en vanlig type hodepine som oftest kjennetegnes av ensidighet (dobbeltsidig hos én av tre personer), pulserende . Fem tips fra en lege som selv lever med migrene. Hva kan du gjøre selv for å unngå anfall. Hva er forskjellen på migrene og vanlig hodepine? Symptomer på migrene; Gode råd ved migrene .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg