onsdag 14. desember 2016

Ernæring eldre

Video: God mat og godt drikke til eldre og syke Ingenting er viktigere enn mat og drikke. Det gjelder også for de eldre, selv om alderdom, ensomhet og sykdom . Kommunene skal sikre at ernæring blir en integrert del av behandlingstilbudet i helse- og omsorgstjenesten.

Innføring av nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring. Tidsskrift for sykepleiere i geriatri og demens. Eldre er mer utsatt for feil- og underernæring enn yngre mennesker. Det er derfor viktig å identifisere personer i risikosonen, og sørge for at deres .

Helsearbeidere har for liten tid og vet for lite til å håndtere underernæring hos eldre. Nå skal forskere finne ut hvorfor de eldre går ned i vekt. Det er derfor viktig at eldre spiser næringstett mat, for å unngå mangeltilstander eller underernæring. Tema: Geriatri - Underernæring er vanlig hos eldre pasienter i institusjon. Bakgrunn: Eldre personer med hukommelsestap er svært utsatt for underernæring.


Tidligere studier har i hovedsak fokusert på pasienter som . Nutricia tilbyr et bredt sortiment av ernæringsprodukter til bruk i forbindelse med spesifikke kostbehandlinger og for å fremme . Jeg har valgt temaet ernæring til eldre på sykehjem, og problemstillingen min lyder som følge: Hvordan kan vi som sykepleiere legge . Hvordan kan sykepleieren bidra til å forebygge underernæring hos eldre som mottar hjemmesykepleie.

Forekomsten av underernæring blant eldre, varierer mellom 10- avhengig av hvilke metoder som er brukt. Ulike studier viser mye av de samme resultatene. Er du eldre, har dårlig matlyst og sliter med å få i deg nok ernergirik mat? Særlig eldre har økt risiko for underernæring.


Samtidig gis det noen praktiske og konkrete tips til hvordan jobbe med. Ved behov for en presentasjon innen temaet ernæring og eldre i andre . Eldre fra 70-år: Forekomst av egne tenner ≥ var. Helsedirektoratet utga nylig for første gang nasjonale anbefalinger for identifisering, behandling og forebygging av underernæring. Mange kommuner hadde ikke vurdert hvor det var sårbare og kritiske punkter når det gjaldt å sikre eldre tilstrekkelig ernæring, og de brukte i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg