onsdag 28. desember 2016

Behandling av astma

Astma er en sykdom hvor en betennelse i slimhinnen på innsiden av bronkiene fører til at bronkiene blir trangere. Astma kan behandles, men sjelden kureres. All behandling gjøres individuelt da astma varierer i alvorlighetsgra frekvens og hva som utløser .

Astma karakteriseres ved at tilstanden varierer med vekslende grad av bronkial obstruksjon. Dette krever at medisinbruk og andre behandlingstiltak må tilpasses . De fleste voksne med astma har hatt tilstanden siden de var barn. Noen får imidlertid astma senere i livet.

Med riktig behandling kan du kontrollere symptomene. Pasienter som er spesielt utsatt for å få forverret sin astma ved infeksjoner bør. Tidlig innsatt behandling øker mulighetene for normalisering av symptomer og . Mens kols gir varig nedsatt lungekapasitet, vil astma først og fremst vise seg ved. Derfor er det viktig å bryte en slik vond sirkel ved hjelp av korrekt behandling . Men aktiv røyking forverrer ofte symptomene, og gjør at astmaen blir vanskeligere å behandle. Hvis en person med astma røyker, ser man ofte utvikling av en . Alle henvendelser om akutt astma bør tas på alvor med umiddelbart tilsyn av pasient.


Fortsatt moderat astma 1–timer etter påbegynt behandling.

Regelmessig og kontrollert behandling av astma kan hjelpe deg til å forebygge anfall og minske plagene. Valg av inhalator og riktig teknikk ved inhalering har . Ofte brukes en kombinasjon av anfallsmedisin og forebyggende midler i behandling av astma. Inhalasjonsmedisiner er mest brukt og gir færre bivirkninger .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg