tirsdag 13. desember 2016

Diare smitte

Mikrobene kan komme fra infisert vann, mat eller via en annen person med diaré. Smitte fra person til person skjer for eksempel ved at du berører noe som den . Virusinfeksjon i tarmen, omgangssyke, er en vanlig årsak til kortvarig diarè og. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Smitten sitter i alle kroppsvæsker fra den syke (mest i selve bæsjen selvfølgelig), så det er viktig med god håndhygiene ja.


Går det an å smitte Seg selv med diare`sykdommen. Mor har spysyka og diare - smitter sånt over på babyen?

For å unngå smitte av omgangssyken er det viktig med god håndhygiene. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Det er vinter og mange barnefamilier sliter med oppkast og diaré.


Hvor lang tid tar det fra man er smittet og frem til det bryter ut? De syke er mest smittsomme mens de har oppkast og diaré, men de er også . Håndhygiene er viktig for ikke smitte andre. Du kan gå på jobb hvis det har gått mer enn 2-dager siden siste diaré, da smittefaren ved virus er . Viruset smitter primært gjennom fekal-oral smitte, enten ved direkte.


De syke er mest smittsomme mens de har oppkast og diaré, men de er . Det oppstår ubalanse i bakteriefloraen i tarmen, og dette kan gi både diaré og magesmerter. Turistdiaré smitter som regel via forurenset bade- .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg