tirsdag 27. desember 2016

Smerter midt i magen

Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet. Smerter i øvre høyre del av magen kommer ofte fra lever og galleveier, smerter i midten øverst . Symptomer: Kramper i sentrum av magen som kommer i bølger.

Smertene blir gjerne verre når du spiser, og bedre hvis du går på toalettet. Smerter i magen som har vart mindre enn én uke; Ofte foreligger. Ca av alle sykebesøk dreier seg om akutte magesmerter. Funksjonell betyr at plagene ikke skyldes sykdom i noen organer (ikke-organiske plager), og dyspepsi betyr smerter og ubehag i øvre del av magen.


I medisinsk terminologi brukes betegnelsen dyspepsi; Det er vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen . Vanskelig å beskrive smertene, men jeg vil si de største smertene sitter omtrent midt i magen og ut mot høyre side omtrent der magemusklene . Men har ofte vondt midt i magen, litt oppafor navelen og ned til navelen. Har du smerter nedover mot høyre side av magen? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), . Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter.


Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt . MAGESMERTER: Akutte sterke smerter som vedvarer bu00f8r fu00f8re til. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak .

Stort sett skyldes smerter i magen for mye luft. Men om smertene er kraftige kan det være tegn på en mer alvorlig tilstand. Med vondt i magen mener de fleste egentlig smerter som har med tarmsystemet å gjøre. Tarmene har ikke smertesans slik som huden vår har, . Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi.


Selv om smerten føles som om det kommer fra magen, magen er bare ett organ. De vanligste plagene i svangerskapet er uspesifikke smerter i magen, gjerne rett overfor lysken. Noen får også smerter midt i eller øverst oppe i magen. Akutte magesmerter i annet trimester kan skyldes alt fra ufarlige og forbigående.


Når jeg strekker litt på meg (f.eks så langt man kan strekke seg uten å strekke armene i været) får jeg en intens smerte midt i magen, såvidt rett . Jeg har i det siste begynt å få så vondt øverst i magen. Rett nedenfor brystet, midt på mellomgulvet, det er punkt der som er veldig ømt. Innsendt av jente år (Smerter)Svar: Hei.


I desember fikk jeg syreplager i magen, ubehag og smerter øverst i magen. Symptomer på langtkommen magekreft er smerter midt i ryggen, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg