torsdag 22. desember 2016

Omgangssyke smitte

Virusinfeksjon i tarmen, omgangssyke, er en vanlig årsak til kortvarig diarè og. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Smitter kollegaen mest før eller etter at hun har fått influensa og omgangssyke?

Noen yrkesgrupper bør være hjemme to døgn etter at de er . Det går mye omgangsyke om dagen og jeg har et par konkrete spørsmål. Omgangssyke skyldes en virusinfeksjon i tarmen, og er svært smittsomt. For å unngå smitte av omgangssyken er det viktig med god .

Det er ingen som ønsker å få omgangssyken – hverken små eller store. Fra man har fått smitten og til man blir syk, tar det fra til . Omgangssyken blir forårsaket av et calicivirus som er veldig smittsomt. Inkubasjonstiden er 12-timer, det vil si tiden fra smitte til utbrudd av sykdommen. Har du noen gang hatt omgangssyke glemmer du ikke hvordan det er. Men hvordan kan du unngå smitte når kanskje halve familien er nede for . Som de fleste antagelig vet, er det virus som står bak omgangssyke.


Skal de smitte gjennom avføring og oppkast må de ha evnen til å overleve i miljøet i . En god regel ved omgangssyke er at du skal være helt symptomfri i minst timer før du går tilbake på jobb.

Hvor lenge er man smittefarlig etter omgangssyke? Noroviruset kan smitte fra person til person. Nærdråpe- og kontaktsmitte er trolig den vanligste smittemåten ved utbrudd i institusjoner og i . Viruset smitter primært gjennom fekal-oral smitte, enten ved direkte person-til-person. Råd til publikum om norovirusinfeksjon (omgangssyke). Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots.


UNNGÅ SMITTE: Grundig håndvask med såpe og varmt vann er den beste forsikringen mot å bli smittet av omgangssyke. Høst og vinter er høysesong for omgangssyke. Det er høysesong for omgangssyke og akutt diare.


De yngste barna blir ofte lettere smittet enn voksne – og da spesielt barn i barnehage. Kan man forebygge Omgangssyke hvis man drikker Biola eller tar tilskudd av Probiotika. Omgangssyke smitter gjennom såkalt fekal-oral-smitte, og mest via . Og siden jeg er en av de med enorm spyfobi, så har jegt omgangssyken hele torsdagen men finner ikke ut om det er stor sjans for smitte.


Omgangssyke gir ofte først oppkast, etterfulgt av diaré, men av og til får. Riktignok finnes det annen type smitte som gir oppkast umiddelbart . Sykdommen forårsaker omtrent av alle epidemiske gastroenteritter (mage-tarmkatarr, magesmerter og oppkasting) i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg