fredag 2. desember 2016

Måle feber i armhulen

Feber er en tilstand der barnet har en kroppstemperatur på 38° C eller mer. Det er også mulig å måle temperaturen i armhulen. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 38°.


C under endetarmstemperaturen, og målt i armhulen vanligvis 0 . Det innebærer at grader målt under armen med et elektronisk termometer kan. Febermåling i armhulen er derfor ikke særlig pålitelig. Feber er definert som kroppstemperatur høyere eller lik °C, målt i.

Gå til I armhulen - Axillær måling, måling i armhulen: Termometret kan også brukes til måling av kroppstemperaturen under armen. Små barn kan lett få høy feber uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig. Målt i armhulen ligger temperaturen ca grader under. Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen).


Fagstoff: Det finnes ulike måter å måle kroppstemperaturen på. Ulempen er at vi må måle forholdsvis lenge – termometeret må ligge i armhulen i om lag ti minutter. Selv om målinger tatt under armen er kanskje ikke alltid helt nøyaktig, kan de gi deg en omtrentlig tall for å bestemme.


Når man måler tempen under armen, skal man da plusse på noe for å få ca. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 38°C i.

Sara nekter plent å måle feberen i rompa, og siden jeg ikke vil gjennomføre dette for en hver pris når hun tross alt er år, måler vi under . Har en jente som ikke er i form her og hvis jeg skal legge på grad har hun 3 men hvis man skal legge på har hun jo ikke feber pr. Hvor mye skal jeg legge til når jeg måler feberen. Skravlesiden: med et vanlig digital termometer? Selv om målinger tatt under armen kan ikke alltid være helt nøyaktig, kan de gi deg en omtrentlig tall for å bestemme. OVER 38: Når kroppstemperaturen kryper over grader målt i. Til sist kan også temperaturen måles under armen i armhulen.


Denne måten å måle på er heller ikke å anbefale til små barn, da de ikke kan ligge stille lenge . Selv om målinger under armen , kan ikke altid være helt præcis , kan de give dig en omtrentlig tal for,. Endelig kan temperaturen måles under armen, i armhulen. Denne målemetode er heller ikke anvendelig til små børn, da de ikke kan ligge stille længe nok, eller . Der bør dog ved disse målemetoder tages højde for en større usikkerhed i diagnostikken af feber; Måles temperaturen i armhulen, er målingen upræcis. Legg termometeret langs kroppen med spissen inn i armhulen.


Noter temperaturen på pasientens kurve, og merk av at den er målt under armen, ved å skrive . Kære Marie Øretermometre og andet er ikke præcis nok måling til børn. Man kan også måle temperatur i armhulen og her vil man sige at den .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg