torsdag 23. mars 2017

Hoste og feber barn

Kraftig hoste er et symptom ved flere vanlige luftveisinfeksjoner. Pass på at barnet ikke har for mye klær på seg når det har feber. Dersom barnet i tillegg til den kraftige hosten er i svært dårlig form, har feber som varer i flere dager og rask pust, kan dette skyldes lungebe​tennelse​. Dersom barnet har hoste og feber med nedsatt allmenntilstan og dette varer i mer enn to-tre dager bør man ta turen til lege.


Lær om de vanligste typene hoste barnet kan ha. Min jente på to år var forkjølet med hoste, litt feber (målte ikke, men var varm) og . Ifølge lege Hanne May Hetland er det helt normalt at barn hoster i seks til åtte.

Symptomene er en hes, gjøende hoste som vanligvis øker på når barnet har. Dersom barnet har symptomer på falsk krupp og samtidig sikler, har høy feber og . Les her om de ulike årsakene til hoste hos barn. Kan gi tørr eller fuktig hoste, nedsatt allmenntilstan feber og tung pust. Hoste og lungebetennelse hos barn - hva er det? Barn har ikke lungebetennelse uten å ha feber, og de kan også ha høy feber ved mange alminnelige . Det er imidlertid viktig å merke seg at forkjølelseshoste skal gå over igjen ganske fort.


Barnet bør være friskt og uten hoste eller i hvertfall tydelig . Vanligvis er det slik at ved hoste uten feber kan barnet gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg