onsdag 22. mars 2017

Vitamin e

Vitamin E (tokoferoler) er fettløselige stoffer som finnes i planteoljer, kornprodukter, nøtter og avocado. Vitamin E er en viktig antioksidant som beskytter . Hovedfunksjonen til vitamin E er å virke som antioksidant og beskytte fettsyrene som ligger i cellemembranene mot oksidering. E-vitamin er akkurat som C-vitamin et av vitaminene som også fungerer som en antioksidant, og bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Vitamin E (tokoferol) er en kraftig antioksidant som beskytter kroppen mot skadelige radikaler. Vitamin E (eller E-vitamin) er en gruppe av fire tokoferoler (α,β,γ,δ) og fire tokotrienoler (α,β,γ,δ) der α-tokoferol er mest biologisk aktiv.


Vitamin E refers to a group of compounds that include both tocopherols and tocotrienols.

Of the many different forms of vitamin E, γ-tocopherol is the most . Vitamin E is found naturally in some foods, added to others, and available as a dietary supplement. Vitamin E is a fat-soluble vitamin, which plays a role as an antioxidant in the body. Vitamin E benefits include treating heart disease, blood pressure. E-vitamin er brukt om en gruppe nær beslektede stoffer som kalles tokoferoler (av gresk tokos = barn, morkake; ferein = bære) og tokotrienoler.


Forskere fra USA, Spania og Storbritannia har kikket nærmere på hva store mengder E-vitamin gjør med helsa. Etter å ha analysert resultatene fra forskjellige .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg