fredag 10. mars 2017

Årets influensavaksine

Influensa er en årlig tilbakevendende infeksjonssykdom som skyldes influensavirus. To ulike typer influensa, A og B, forårsaker årlige utbrudd . Nær én million mennesker i Norge har økt risiko for komplikasjoner til influensasykdom. Av de som får komplikasjoner vil noen trenge . INFLUENSASESONG: I forrige uke ble det påvist 17tilfeller av Influnsavirus A og B i Norge. Vaksinen ligger nok i nedre sjikt hva gjelder beskyttelse, sier . Er det noen som vet når årets influensavaksine kommer og ikke minst, når årets influensaepidemi er forventet til Norge ?

Smittevernoverlegen i Bærum forbereder allerede neste omgang med sykdoÅrets influensavaksine er kommet, og du bør ta den nå. Influensavaksinen bør fortrinnsvis tas i løpet av september-november, og full beskyttelse oppnås etter én til to uker. Snart kommer årets influensa, og det viktigste forebyggende tiltaket er å vaksinere seg god tid i forveien.


Les mer om influensavaksine og forebyggende tiltak på . Tilbud om vaksinering - årets influensavaksine. INFLUENSAVAKSINE 2016: I NORDREISA KOMMUNE vil det bli tilbud om vaksinering på . Vi på Alvdal legekontor vaksinerer tirsdag 4. Sted: Bardu Helsestasjon Tid: torsdag 13. Du kan få den hvis du har fastlege ved Hvaler legesenter.

Vaksine - Klikk for stort bilde Risikogruppene som tidligere: Alle personer over år, beboere på alders- og sykehjem, . I Norge varer influensasesongen vanligvis fra november til april. Du bør vaksinere deg i god tid for å være . Befolkningen rammes hvert år av influensaepidemier. For utsatte grupper kan dette gi alvorlige komplikasjoner og en regner med at det i Norge . INFLUENSAVAKSINERING Vaksinen anbefales for personer f. For utsatte grupper er det god beskyttelse i å la seg vaksinere i forkant av influensasesongen. Derfor anbefales de som tilhører risikogrppene å vaksinere seg i . Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler vaksinasjon for risikogrupper og for helsepersonell, samt for svinerøktere og andre . Vaksinasjon vil foregå på helsestasjonen. Tor Skjoldal benytet seg av tilbudet om å få årets influensavaksine da det var vaksinedag på Havnaberg frisklivssentral.


Det er tid for årets influensavaksine, og barn i risikogruppene anbefales å ta vaksinen. LAIV og TIV ansees nå som like effektive for barn . Det var onsdag i forrige uke Amlien vaksinerte seg mot årets influensa. Sprøyten med influensavaksinen ble satt på et legesenter i Gjøvik under .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg