mandag 20. mars 2017

Smittsom lungebetennelse

Lungebetennelse er smittsomt, og infeksjonen smitter via dråper fra syke personer som hoster eller nyser. Eldre og personer med nedsatt immunforsvar er mest . Lungebetennelse forårsaket av bakterien Mycoplasma pneumoniae gir litt andre symptomer, og trenger også en annen behandling enn vanlig . Hva er lungebetennelse og hvordan kan du unngå det? Lungebetennelse er derimot ikke smittsomt og du kan altså ikke få det av andre. Hvis man kysser en som har lungebetennelse.


Lungebetennelse er en betennelsesprosess i selve lungevevet.

Betennelsen skyldes en infeksjon med bakterier, virus eller sopp. Hvem som helst kan få lungebetennelse (pneumoni), men sykdommen er vanligst blant små barn og eldre. Lungebetennelse behandles oftest med antibiotika . Det fins et spesielt virus (RSV), som kan gi helt små barn en smittsom og alvorlig lungebetennelse. Friske spedbarn skal derfor ikke være sammen med syke . Mycoplasma Jeg har fått påvist trolig atypisk lungebetennelse og får antibiotika for dette.


Bakteriell lungebetennelse er en av de vanligste alvorligere infeksjonene som. Lungebetennelse er som regel ikke en smittsom tilstan bortsett fra . Den kalles ofte atypisk lungebetennelse, da man gjerne ikke får så høy feber og andre typiske symptomer som ved.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg