tirsdag 7. mars 2017

Malaria smitte

Om malaria; Smittemåte; Inkubasjonstid; Symptomer og forløp; Diagnostikk. Vektorbåren smitte gjennom stikk av infisert Anopheles-mygg. Jeg har fått melding i fra Afrika at en person av fire i en seilbåt har fått konstantert malaria. Malaria kan være svært alvorlig hvis det ikke behandles i tide. Finn ut hvordan du kan gjenkjenne malariasymptomer og de ​​første tegn på en malaria-smitte.


Jeg er en ung pige først i 20erne og nyligt hjemvendt fra et måneders ophold i Kenya, hvor jeg blev smittet med malaria. Falciparum-malaria kan medføre døden i løpet av få døgn, hvis man ikke kommer under behandling. Tiden som går fra man er blitt smittet til man får feber, er for . Malaria er en infeksjon med en parasitt med navnet Plasmodium.


For alle typene gjelder at smitten blir overført til mennesker ved myggstikk (Anopheles), . Sistnevnte ble tidligere kun sett blant aper, men kan også smitte mennesker. Parasittene blir overført til mennesker via myggstikk. Malaria er en febersykdom med influensalignende symptomer.


Malaria smitter ved at myggen Anopheles stikker et menneske som har malariaparasitter i . Malaria er en tropisk febersykdom som smitter gjennom bitt av infisert Anopheles-mygg. Malaria kjennetegnes av svingende feber med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg