fredag 31. mars 2017

Sopp munn

Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen, men noen pasienter har lite plager. Sopp i munnen er noen nesten halvparten av befolkningen har. Det er likevel ikke alle som har plager av det.


Det finnes en rekke andre sykdommer som . Trøske kjennetegnes av små hvite eller røde flekker på slimhinnene i munnen og i svelget. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Strengt tatt er sopp i munnen en forbigående Candida-infeksjon i munnhulen hos spedbarn.

Her er begrepet utvidet til også å omfatte Candida-infeksjoner i . Trøske er en soppinfeksjon i munnhulen som nesten utelukkende skyldes en. Soppinfeksjon i munnen er nesten alltid forårsaket av soppen Candida albicans. Sår og blemmer i munnen er normalt forbigående og skyldes vanligvis after (munnskold) eller trøske (soppinfeksjon). After går normalt over av seg selv, mens . Soppinfeksjon i munnen (trøske, oral candidose) er nesten alltid forårsaket av soppen Candida albicans. Jeg har vært plaget av sopp i munnen i ca ett år.


Har oppsøkt lege og fått sugetablett-kur uten effekt. Dette er antagelig som følge av røyking og .

Jeg er en gutt på år som har fått påvist munn sopp. Har hatt Ulcerøs kolitt siden jeg var 12. Trøske, eller munntrøske oppstår når en soppinfeksjon utvikler seg i slimhinnen i munnen og på tungen.


Denne tilstanden kalles også orofaryngeal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg