tirsdag 7. mars 2017

Ørebetennelse hos barn

Dersom barnet ditt tar seg til øret og gråter mer enn vanlig, kan det skyldes en akutt mellomørebetennelse. De fleste blir bedre etter et par dager, men antibiotika . Der Man ser aller oftest ørebetennelse hos barn i alderen – måneder.

Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne. Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller . Nest etter forkjølelse er akutt mellomørebetennelse den vanligste infeksjonssykdommen hos barn. Infeksjonen skyldes ofte virus, men den kan også komme av .

Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media). Vi ser et barn som er hos legen fordi det har hatt feber, nedsatt almentilstand og klaget på vondt i ørene. Legen ser på trommehinnene til barnet og ser at de er . Selv omsykdommen ikke alltid er like alvorlig, kan den påføre barnet store smerter. Mellomørebetennelse er svært vanlig hos små barn.


Tilstanden skyldes at slimhinnene i mellomøret blir betente og produserer væske og puss. Over halvparten av alle barn får mellomørebetennelse en eller flere ganger før 4-årsalderen. Ofte kommer den som ledd i en forkjølelse, men den kan også være eneste tegn på infeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg