fredag 17. mars 2017

Blodtrykk hos eldre

Høyt blodtrykk finnes i større grad hos eldre enn hos yngre mennesker. Før mente man at behandlingen kunne gjøres ut i fra et fastsatt skjema . Ofte er blodtrykket høyere hos legen enn hjemme. Dermed er det en del eldre som kan få for lavt . I gjennomsnitt har derfor eldre kvinner høyere systolisk blodtrykk enn eldre . Høyt blodtrykk gir hos de fleste lite eller ingen symptomer.


Blodtrykk mål og fakta endres etter hvert som vi blir eldre.

Hypotensjon regnes som et tegn på sykdom hos eldre. Kvinner i alderen år eller eldre er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk enn yngre. En svært høy andel av eldre nordmenn har høyt systolisk blodtrykk, altså høyere enn 1mmHg. Grensene for høyt blodtrykk er annerledes, hvis blodtrykket måles utenom konsultasjonen.


Alle kan få sykdommen, men den er mest utbredt hos eldre. De fleste ledre har isolert systolisk hypertensjon, dvs systolisk blodtrykk 1mmHg, og diastolisk blodtrykk mmHg, hypertensjon hos eldre er karakterisert . Hos barn er blodtrykket lavere enn hos voksne. Hos eldre mennesker blir pulsårene gjerne stive, og blodtrykket stiger av denne grunn noe . Siden det blir stadig flere og friskere eldre og blodtrykket øker med alderen, er problemstillingen ikke uvanlig.

Eldre mennesker kan imidlertid ha et normalt blodtrykk over disse verdiene,. Høyt blodtrykk forekommer imidlertid oftere hos menn enn hos kvinner. Under svangerskapet er blodtrykket hos de aller fleste ganske lavt.


Blodtrykket er det trykket som blodet skaper inne i blodkarene når det strømmer gjennom disse. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket, . Folk med høyt blodtrykk kan halvere hyppigheten av infarkt og slag, ved å ta blodtrykksmedisin. Høyt blodtrykk er mer utbredt hos eldre grupper i befolkningen. Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men det øker risikoen for flere sykdommer. Når du måler blodtrykket hos legen, blir du presentert for to tall.


Eldre mennesker kan få blodtrykksfall når de reiser seg. Blodtrykket blir også vanligvis lavere hos gravide og av og til hos eldre mennesker. Hensikt: Hensikten med studien var å undersøke effekten av års aerob trening med moderat og høy intensitet på blodtrykket hos eldre, og om bruk av . Vi diskuterer ofte hva riktig blodtrykk er for eldre. For en som er 77år å føler seg svimmel, er 1i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg