tirsdag 21. mars 2017

Tørr hud

Tørr hud er stram og kan føles ru og sår. Den flasser og klør lettere enn normal hud. Plages du med eksem, kan dette lettere blusse opp hvis huden blir for tørr. Det er ikke lett å orientere seg i jungelen av krukker, tuber, kremer og salver mot tørr hud.


Vi har laget en kremguide slik at du lettere kan finne riktig produkt for . Problemet er som regel størst på høsten og om vinteren. Tørr hud finnes som regel i ansiktet, på hendene samt på armer og ben.

Et typisk problem er tørr hud på leggene. Det kan bli såpass at huden ser ut som fiskeskjell. Noen opplever også at armene blir veldig tørre.


Det kan oppstå til alle tider, men vinteren er den vanskeligste tiden. Kanskje din tørre hud kommer av temperaturen hjemme? Tørr hud kan også være et tegn på en mangelfull kost, særlig mangel på essensielle omega-og fettsyrer og A- og B-vitaminer. Tørr hud gir ofte kløe, noe som kan gå utover søvn og daglig aktivitet.


Dersom du klør og gnir mye på de samme flekkene, kan dette gi områder . Høsten og vinteren er høytid for tørr hu både hos barn og voksne.

Du har kanskje allerede begynt å merke at knokene er litt ekstra tørre, eller . Feil sminke kan gjøre vondt verre for tørr og flakete hud. Huden inneholder et naturlig fettlager som holder den myk og smidig. Dersom dette lageret skades tørkes huden ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg