onsdag 22. mars 2017

Malaria behandling

Malaria skal behandles med medisiner som dreper plasmodiene. Falciparum-malaria kan medføre døden i løpet av få døgn, hvis man ikke kommer under behandling. Tiden som går fra man er blitt smittet til man får feber, er for . Gå til Behandling - Førstevalg i behandling for alvorlig malaria er et artemisininpreparat. Falciparummalaria kan raskt bli livstruende, og medikamenter til behandling av alvorlig malaria må være tilgjengelig ved alle norske sykehus.


I denne artikkelen gjennomgås og drøftes praksis og problemer knyttet til diagnostikk, behandling og forebygging av malaria i Norge. Hvis du ikke behandles raskt nok, kan du utvikle hjernemalaria og bli forvirret (delir).

Alvorlig malaria kan gi krampeanfall, besvimelse eller koma. Falciparum-malaria forekommer først og fremst i Afrika sør for Sahara,. Hvis du har malaria, trenger du behandling med malariamedisiner. I 20estimerte WHO at 1millioner mennesker fikk malaria og at. Symptomer på malaria; Forebygging mot malaria; Behandling av malaria; Når bør du . Dette er den vanligste formen for malaria i Afrika, og risikoen for malaria er kanskje.


Den beste måten du kan forebygge malaria på, er å unngå å bli stukket av mygg. Legemidler kan forhindre malaria, men ingen behandling kan . Falciparum-malaria kan medføre døden i løbet af få døgn, hvis man ikke kommer i behandling. Den ti der går, fra man er blevet smittet, til man . Om man blir sjuk i malaria behöver man snabb behandling.


Oftast får man läkemedel i tablettform, men ibland kan man behöva medicin direkt i blodet. I Niger har Leger Uten Grenser begynt med en helt ny behandling av malaria i områder der sykdommen stadig forekommer. Det har skjedd dødsfall på grunn av malaria i Norge, men det er en sjeldenhet. Mangelfull profylakse og for sent innsatt korrekt behandling har . Gunnar Hasle er sannsynligvis Norges fremste ekspert på reisemedisin.


Han har aldri hørt om bruk av meldonium i behandling av malaria. Uten behandling kan infeksjonen føre til koma og død. De som lever i et malariaområde kan bli smittet med malaria flere ganger.


Malaria står for prosent av alle dødsfall blandt barn i Senegal. UNICEF støtter distribusjon av myggnett og forebyggende behandling. Malaria er en parasittinfeksjon forårsaket av protozoer i slekten Plasmodium; Fem arter er. BEHANDLING: WHO´s guidelines for Malaria-behandling 2015: 10 .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg