torsdag 23. mars 2017

Tørrhoste lungebetennelse

Mykoplasma lungebetennelse er en lungebetennelse som gir litt andre. Vanligvis medfører smitte en plagsom tørrhoste og halsvondt uten tydelig tegn til . Det er ikke en farlig infeksjon, men mange er plaget av tørrhoste i lang tid etter. Mykoplasma lungebetennelse gir andre symptomer og krever . Ved kraftig lungebetennelse blir allmenntilstanden dårlig, pusten rask, smertene i brystet sterke og feberen høy. Den kalles ofte atypisk lungebetennelse, da man gjerne ikke får så høy feber og andre.


Muskelsmerter; Lette halssmerter; Tørr hoste som kan vare i flere uker.

Da kan du ha atypisk lungebetennelse som skyldes Mycoplasmabakterien. Lungebetennelse er en betennelsesprosess i lungevevet. Infeksjon i lungene smitter ved dråpesmitte, altså i hovedsak ved hoste.


Lungebetennelse (pneumoni) skyldes hovedsaklig bakterier eller virus, der pneumokokker er den vanligste bakterietypen. Den vanligste årsaken til tørrhoste er infeksjoner i luftveiene som vanlig. Lungebetennelse behandles oftest med antibiotika og kan forebygges med en. Det begynner vanligvis med at man får en vanlig forkjølelse med hoste, feber . Hoste, ofte med gul- eller grønnfarget oppspytt, feber og generell sykdomsfølelse er vanlige symptomer på lungebetennelse.


Vanligvis medfører smitte en plagsom tørrhoste og halsvondt uten tydelig tegn til lungebetennelse.

Vi regner med at bare 3- av dem som er smittet av . En mykoplasma-lungebetennelse varer i cirka en uke, og du blir frisk i løpet av 1-uker. Mulige symptomer er hoste, grønt oppspytt, feber, smerter i brystet, redusert allmenntilstan rask puls, rask pustefrekvens og tungpust. Langvarig forløp med plagsom tørrhoste og lavgradig feber.


Mycoplasma lungebetennelse smitter ved hoste eller nysing fra en person som allerede har infeksjonen. I tilfeller der et virus var årsaken til lungebetennelse, kan du oppleve symptomer som feber, tørrhoste, og all-over muskelsmerter og svakhet. Omtrent ti prosent får lungebetennelse og selv om de fleste ikke blir. De fleste vil utvikle tørrhoste som ofte er langvarig og verre om natten. Ved denne typen lungebetennelse er man som regel mindre allment påvirket enn ved vanlig lungebetennelse.


Min kone har slitt med en hoste som nå har vart i rundt 3-måneder uten at den viser. Pass opp så ikke influensaen eller forkjølelsen utvikler seg til lungebetennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg