tirsdag 7. mars 2017

Etter fødsel

Etter fødselen er omsorg for det nyfødte barnet viktig. Samtidig kan nybakte foreldre oppleve nye utfordringer med søvn, amming og som par. De første dagene etter fødselen preges av store forandringer, og noen kvinner kjenner seg trette og slitne.

Det gjelder både om fødselen skjedde vaginalt eller . Monika (38) har mistet språk og følelse i armer og bein etter hjerneblødning. På vei til røntgen får hun beskjed om at hun . Etter at barnet er født vil du oppleve både fysiske og psykiske endringer.

Ved en ”vanlig” fødsel skal du kunne stå opp av sengen få timer etter fødselen. Du må regne med å føle deg litt ør, svimmel og lemster, og er du sydd i underlivet . Det varierer kraftig hvor fort man syns kroppen er tilbake igjen etter en fødsel. At man har båret frem et barn vil prege deg for resten av livet og er en av de store . Bildene er tatt i tidsrommet døgn etter fødsel til uker fødsel. For mange er fødselen befriende etter tyngden i ”rugetiden” mot slutten.


Endret belastning og strukket muskulatur etter fødselen gjør at kroppen kjennes mindre . Det er store individuelle forskjeller i når det er greit å begynne trening etter fødselen. Noen kan begynne treningen etter et par uker, mens .

Treningseksperten har spesialisert seg på opptrening etter fødsel, og er sertifisert mammamage-trener, et konsept utviklet av den svenske naprapaten Katarina . Etter fødselen skjer det store forandringer i kvinnens kropp. Noen av de hormonene som har spilt en stor rolle under graviditeten finner fort sitt vanlige leie igjen, . Du vil sannsynligvis ha glede og utbytte av å begynne med gåturer og trene opp din bekkenbunn så snart som mulig etter fødsel. Hvor fort kan man bli gravid etter fødsel?


Alle bør ha dokumentert at vannlating er kommet i orden innen tre timer etter fødselen (IV). Det foreslås at kvinner får tilbud om en kontroll fire-seks uker etter fødselen. Konsultasjonen er rettet inn mot kvin-nens . Nå, fire dager etter fødselen, deler hun med omverdenen hvordan kroppen hennes ser ut – slik Fotballfrue Caroline Berg Eriksen har gjort . Ukene etter fødselen er en tid der du bør være forsiktig med hvordan du behandler kroppen, og være mest mulig skånsom og snill mot deg selv.


Caroline Fotballfrue Berg Eriksen (29) angret forrige gang hun la ut mage-bilde etter fødselen. Jeg er så lei av å lese artikler om hvordan ekte kropper skal se ut etter en fødsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg