mandag 13. mars 2017

Omgangssyke barnehage

I mange år har Folkehelseinstituttet rådet foreldre og barnehager til å holde barnet hjemme fra barnehagen i timer etter at diare har opphørt . Faktaark nr 1 sist oppdatert i mai 2014; Last ned pdf-versjon av faktaarket om omgangssyke i barnehager og skoler; Fagansvar: Miljøenheten, . Jeg jobber i barnehage, så vi følger denne loven pga smitte. En god regel ved omgangssyke er at du skal være helt symptomfri i minst 48 . Omgangssyke (oppkast) og barnehage - Anonymforum - Forum. Omgangssyke og barnehage - Skravlesiden - Forum - Klikk.


Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn. Vanligvis avgjør barnets allmenntilstand om det bør være hjemme fra . Spredning av smittsomme sykdommer i barnehagen forebygges best . Reglene på de fleste skoler og barnehager er vel at man skal holde barnet hjemmet timer etter siste sykdomstegn (oppkast, diaré), for å . Strenge regler for å stenge syke barn ute fra barnehagen har begrenset. Mange er for tiden syke med forkjølelse og omgangssyke og særlig . Ta noen forhåndsregler, så styrer du (kanskje) unna omgangssyken.


Hold barna hjemme fra skole og barnehage lenge nok. Vinteren er høysesong for influensa og omgangssyke, og enkelte opplever. Martin Reiersen i Brumlebassen Barnehage.


Barn bør ikke i barnehagen før to døgn etter at de har sluttet å ha diaré. Noen av virusene som gir omgangssyke, kan også smitte gjennom . Ved omgangssyke må regelen om karantene fra barnehagen i timer etter siste symptom følges både av barn og voksne. Jeg irriterer meg grønn over ansatte i barnehager og skoler som ikke. Vågønes barnehage i Bodø er stengt torsdag og fredag.


Grunnen er at en rekke ansatte og barn er rammet av noe som høyst sannsynlig er . Barna i Melkeveien barnehage har forskjellig erfaring med å kaste opp. Oslobarnehagene har ingen felles rutiner ved omgangssyke. Det har denne vinteren vært problemer i flere barnehager i Harstad med stadig tilbakevendende omgangssyke. Viral gastroenteritt er den medisinske betegnelsen på virusinfeksjon i tarmen eller omgangssyke. Dette er en vanlig årsak til diaré og oppkast.


Kommer barnet for tidlig tilbake i barnehagen etter omgangssyke, risikerer man at smitten går i en evig runddans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg