tirsdag 28. mars 2017

Lungebetennelse smittsomt

Lungebetennelse er smittsomt, og infeksjonen smitter via dråper fra syke personer som hoster eller nyser. Eldre og personer med nedsatt immunforsvar er mest . Hva er lungebetennelse og hvordan kan du unngå det?

Lungebetennelse er derimot ikke smittsomt og du kan altså ikke få det av andre. Hvis man kysser en som har lungebetennelse. Lungebetennelse er en betennelsesprosess i lungevevet.


Infeksjon i lungene smitter ved dråpesmitte, altså i hovedsak ved hoste.

Mycoplasma Jeg har fått påvist trolig atypisk lungebetennelse og får antibiotika for dette. Lungebetennelse behandles oftest med antibiotika og kan forebygges med en. Lungebetennelse smitter gjennom dråpesmitte, når man er nær en person som . Lungebetennelse er en av de viktigste lungeforstyrrelse som er forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon. Infeksjonen fører til betennelse i lungeparenkym . Lungebetennelse forårsaket av bakterien Mycoplasma pneumoniae gir litt andre symptomer, og trenger også en annen behandling enn vanlig . Det fins et spesielt virus (RSV), som kan gi helt små barn en smittsom og alvorlig lungebetennelse.


Friske spedbarn skal derfor ikke være sammen med syke . Bakteriell lungebetennelse er en av de vanligste alvorligere infeksjonene som.

Lungebetennelse er som regel ikke en smittsom tilstan bortsett fra . Den kalles ofte atypisk lungebetennelse, da man gjerne ikke får så høy feber og andre typiske symptomer som ved. Skyldes lungebetennelsen en bakterieinfeksjon, kan det behandles med. Litt mer om lungebetennelse, hoste og brystsmerter. Ved alvorlig lungebetennelse, særlig hos eldre mennesker og hos personer. Han ble satt på medisin med en gang og sykmeldt.


Noen som vet hvor lang inkubasjonstiden er på . Friske personer med god hygiene etter kontakt med mennesker som har lungebetennelse, har relativt lav risiko for å bli smittet av lungebetennelse. Fungal lungebetennelse er en smittsom sykdom som påvirker lungene etter soppsporer inhaleres og gjøre veien til lungene. Lungebetennelse bør absolutt behandles med antibiotika. Sykdommen er mildere enn vanlig lungebetennelse, men kan være.


Jeg hadde lungebetennelse for en liten stund siden, og den var så og si akkurat borte da jeg møtte min kjære. Min søster er innlagt med lungebetennelse og en crp som har vært på over 2(har nå gått ned). De mener det ikke er smittsomt men kan ikke .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg