tirsdag 14. mars 2017

Kreft i prostata

Få informasjon om undersøkelse, diagnose, hvordan kreft i prostata behandles og vanlige seneffekter. Jo flere i familien som har hatt prostatakreft, og jo yngre disse har vært ved diagnose, dess større risiko for prostatakreft har en mann. Når svulsten bare er lokalisert i prostata kan det gi symptomer som:.

Kreft som har vokst gjennom prostatakapselen. Dette utnytter man for å oppdage kreft på et tidlig stadium. Ved forhøyet PSA og mistanke om prostatakreft må kreftdiagnosen stadfestes gjennom . Prostata spesifikt antigen, PSA, produseres i prostatakjertelen og kan.

Ved å følge disse rådene kan du redusere risikoen for å få kreft i prostatakjertelen. Prostatakreft i tidlig stadium gir ingen symptomer. Først når svulsten påvirker urinavløpet, vil pasienten få lokale symptomer som ved . Les om hvilke symptomer du skal se etter ved mistanke om prostatakreft. I mange tilfeller gir ikke kreft i prostata merkbare symptomer i tidlig fase av . Selv om prostatakreft hos de aller fleste blir påvist på et tidlig tidspunkt, kan spredning utenfor prostata forårsake de første tegnene på kreft.


Du kan operere bort prostata og noe av vevet rundt. Idéen er da å fjerne all kreft og hindre spredning. Kirurgi vil ikke kunne kurere kreft som har spredt seg .

Prostata kreft har generelt en veldig god prognose, lav dødlighet. Det avhenger noe av stadiet det finnes på og hvor aggressiv kreften er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg