onsdag 18. februar 2015

Borrelia bakterien

Borrelia er en fellesbetegnelse på over hundre forskjellige bakterier. Det er en sykdom som skyldes infeksjon med bakterien Borrelia burgdorferi, som overføres til mennesker ved flåttbitt. Lyme Disease, Lyme Borreliose, Borreliose - og flere.

Det er mange navn som brukes på denne sykdommen som forårsakes av bakterien Borrelia burgdorferi. Den vanligste er Borrelia-bakterien, som forårsaker Lyme borreliose (LB). Flåtten kan også være infisert med andre smittestoff som kan gi sykdommene . Noen ganger kan bakterien spres videre til andre organer og vev i kroppen.

Borrelia miyamotoi er en fjern slektning av Borrelia-bakterien som forårsaker . Borrelia-bakterien trives ikke i blod og spinalvæske. Det er derfor vanskelig å finne bakterien i blod og spinalvæske ved direkte metoder som mikroskopi, . Borreliose er en sykdom som spres av flått, via en bakterie som kan gjøre deg syk. Men ikke alle flått er bærere av bakterien som gir borreliose. Borreliose er en infeksjonssykdom som oppstår etter et flåttbitt.


Men i enkelte tilfeller har flåtten en liten bakterie kalt Borrelia burgdoferi i fordøyelsesapparatet. Borreliose (Lymes sykdom, flåttsykdom) skyldes bakterien Borrelia burgdorferi som overføres ved flåttbitt. Starten av sykdomsforløpet kjennetegnes .

To pensjonerte forskere ved Universitetet i Oslo sier de er nærmere en løsning på borrelia-gåten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg